Skip to main content
Book
Anthologie van de privacy. Overzicht van artikels, wetgeving en rechtspraak over privacy- en persoonsgegevensbescherming voor Beligië tot 1998
(2013)
  • Serge Gutwirth
  • Paul De Hert
Abstract
Anthologie privacy is een smaakmaker, een lokvogel, een tipje van de sluier die de auteurs proberen op te lichten van de nieuwe website www.anthologieprivacy.be. Het idee om een anthologie van het Belgische privacyrecht ter beschikking te stellen is gegroeid in de aanloop naar het voorstel voor een nieuw Europees gegevensbeschermingsrecht. Na het voorstel van de Europese Commissie van 25 januari 2012 is het nog duidelijker geworden dat kennis en ontsluiting van de basisdocumentatie belangrijk is. In een eerste fase hebben we ons beperkt tot 1998, tot het Unierecht werd omgezet in de Belgische wet- en regelgeving. In deze publicatie vindt de lezer de praktische informatie (sitemap, auteurslijst, verantwoording, gebruikstips) maar ook een overzicht van de groei en de opbouw van het Belgische privacyrecht en de toezichthouder. De professoren Paul De Hert en Serge Gutwirth geven in de hoofdtekst een eerste excursie in de nieuwste geschiedenis van dit recht. Voor de uitgebreidere tekst met notenapparaat staat op de website.
Disciplines
Publication Date
January 28, 2013
Publisher
Academic and Scientific Publishers & Commissie voor de bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer
ISBN
9789057182570
Citation Information
Serge Gutwirth and Paul De Hert. Anthologie van de privacy. Overzicht van artikels, wetgeving en rechtspraak over privacy- en persoonsgegevensbescherming voor Beligië tot 1998. Brussels(2013)
Available at: http://works.bepress.com/serge_gutwirth/93/