Skip to main content
Article
Cardio vs hiit: wat is beter om te doen?
joanah (2020)
  • joanah mitchel
Publication Date
2020
Publisher Statement
Cardio vs hiit: wat is beter om te doen?
Dit is wat je moet weten ... Aerobic training keert terug. We kennen nu de voordelen en kunnen de mythen wegnemen. Er werd gedacht dat hardlopen kataboliseert, maar slim aeroob werken helpt vet te verbranden, vermoeidheid te beheersen en de haardichtheid te verbeteren. Ik denk niet dat HIIT is wat je nodig hebt voor cardiovasculaire voordelen en vetverbranding.conditionering
Cardio draven, ook wel genoemd " Zone 2 " werk, kan worden beschreven als het gaan naar 65-70% van de maximale hartslag, of wat hetzelfde is, tussen 120 en 140 slagen per minuut. 20 tot 40 minuten hardlopen, twee tot drie keer per week fietsen of roeien is meer dan genoeg om de vruchten te plukken. De demonisering van cardio-aerobe training, bijvoorbeeld hardlopen of joggen, explodeerde in populariteit in de jaren zestig en duurde tot de jaren tachtig, kort daarna werd het gedemoniseerd. 

In de jaren 90, tot op de dag van vandaag, veroordeelden veel topcoaches hem, waaronder ikzelf. Onze mentaliteit was als volgt: wie 5 km moet rennen of deel moet nemen aan een langdurige, op uithoudingsvermogen gebaseerde activiteit, wanneer je korte HIIT-sprints doet, krijg je alle "hart gezondheid" en cardiovasculaire voordelen die u nodig heeft? Ben je fit genoeg om te rennen? We nemen een ver, anti-aeroob voorbeeld. WOD workout front squat tabata, het is geweldig (hoewel het geen echte Tabata is), maar het heeft niet helemaal hetzelfde effect en positieve aanpassingen op het lichaam als aanhoudende aerobe training met lage intensiteit. 

De meeste mensen geven echter niet om hardlopen. Efficient hardlopen is precies hetzelfde als een aangeleerde vaardigheid, zoals alles wat we in de sportschool doen. En het is geen toeval dat de repetitieve aard van hardlopen, naast de grondreactiekrachten die daarbij komen kijken, vaak 6/8 keer het lichaamsgewicht benaderen, wat tot veel chronische verwondingen leidt. Zoals het gezegde gaat: "Je moet in vorm komen om te rennen, niet om in vorm te komen." Verwant: Hardlopen maakt niet uit Dus veel mensen kiezen voor de optie om kortere HIIT-activiteiten te doen. U krijgt een residuaal aeroob / cardiovasculair voordeel, zij het met veel minder gewrichtsslijtage. 

Dat gezegd hebbende, de echte reden waarom velen van ons hebben afgezien van het doen van elke vorm van traditionele aerobe training, is vanwege bro-science. Lange-afstandslopers zorgen er onvermijdelijk voor dat deze marathonloper eruitziet alsof zelfs een recent onderzoek aantoont dat het katabool is om alleen maar te denken aan het aantrekken van een paar hardloopschoenen. Het is tijd om te groeien. Er zijn verschillende voordelen aan aeroob werk met een lage intensiteit en stationaire toestand dat voordelen oplevert die u zelfs onder de lat kunnen helpen. De sleutel is om een ??manier te vinden om zo min mogelijk volume mogelijk te maken en tegelijkertijd de prestaties te verbeteren en het vereiste resultaat te bereiken.

Wat een hybride atleet doet Alex Viada is een hybride atleet, namelijk: »Hij heeft de gelijktijdige training van verschillende sportdisciplines die niet met elkaar verwant zijn en waarvan de componenten niet essentieel zijn voor succes in welke sport dan ook.» Nu is Alex een gek. Hij is een elite powerlifter met RP's van 320 kg (squat), 211 kg (bankdrukken) en 317 kg (deadlift) in de gewichtsklasse 100 kg. Maar hij doet ook mee aan triatlons en ultra-marathons. Oh, en hij houdt zich ook bezig met bodybuilding, dus hij neemt het op tegen grizzlyberen. 


Dit over het idee dat uithoudingsactiviteiten je klein en zwak maken, ik heb geen zin om een ??race van 5 km te lopen, laat staan ??deel te nemen aan een triatlon, maar dankzij jongens als Alex is mijn anti-mentaliteit cardio veranderd. De nieuwe cardio: Work in Zone 2 De vermelding van aerobe training of ook wel genoemd "cardio" cardio is een verwarrend woord en het is de helft van de reden waarom de meeste mensen het vermijden. Het is hetzelfde als je vrienden vertellen dat je naar een yogales gaat.
 In plaats daarvan noemen we cardio Zone 2. Dit maakt het minder waarschijnlijk dat iemand slechte dingen uit hun mond neemt. Wat het is: Zone 2 kan losjes worden beschreven als werkend met 65-70% van de maximale hartslag, of 120 tot 140 slagen per minuut. Het heeft een lage intensiteit en is traag. Dit is cruciaal. 

Veel mensen zullen dit missen, vooral krachtsporters zoals gewichtheffers of powerlifters of die graag de hele tijd op volle snelheid gaan. Sommige mensen zullen niet lang nodig hebben om die hartslag te bereiken, met stevig wandelen kunnen ze, maar ter referentie, Zone 2 is hetzelfde als het vertellen van een elite marathonloper met een gemiddeld tempo van 4:42 minuten per km in 40 km om terug te gaan en een tempo van 8 minuten per km aan te houden. Het is erg traag. Verwant: Het beste artikel over de cardio-periode Maar gaat het langzaam zo cruciaal voor de effectiviteit van Zone 2? Velen zullen door acceleratie willen trainen, denkend dat als ze dat niet zijn, ze niet hard genoeg werken, of dat ze zichzelf niet uitputten zoals bij een training, tot het punt waarop ze de rechterkant van hun gezicht niet kunnen voelen, dat als niet zullen ze winst maken. 

De sterke persoon die zich op zijn gemak voelt, heeft het idee nodig dat hij in zijn training de hele tijd 100% inspanning heeft geleverd, zo niet, dan zal dit niet tot betere resultaten leiden en soms is het tegenovergestelde, dit zal herstel voorkomen en de prestaties verminderen. Het voldoen aan de parameters van Zone 2 is belangrijk omdat het ons leert langzaam te zijn voordat we snel kunnen zijn. Met andere woorden, omdat Zone 2 met een lage intensiteit werkt, is de kans kleiner dat het een negatief effect heeft op de prestaties in de sportschool, waar je wordt aangemoedigd om explosiever en sneller te zijn.

 Het laatste wat we willen is dat Zone 2-werk kan concurreren met de eisen van wat je doet in de kooi of op het platform. In plaats daarvan wilt u dat uw Zone 2-werk gemakkelijk is om uw prestaties in de sportschool te verbeteren of te verbeteren in plaats van het te belemmeren. 3 Grote voordelen van zone 2 1. 
Verbetering van capillaire en veneuze dichtheid Hoe meer spieren of dwarsdoorsneden iemand heeft, des te meer afval zal er zijn. Als een atleet niet de tijd neemt om een ??adequaat 'ondersteunend netwerk' op te bouwen voor het transport / filteren van dergelijk afval, zal er geen verbetering in prestatie zijn. Hoe is dat ondersteunende netwerk opgebouwd? Via capillaire dichtheid en verbeterde veneuze omgeving, die wordt verbeterd met het werk van Zone 2. Langs dezelfde lijnen helpt het werken in Zone 2 de algehele hartefficientie / cardiale output te verbeteren. Zoals Mike Roberson opmerkt, "Wanneer u in de zone van 120 tot 140 slagen werkt, mag meer bloed de linkerventrikel van uw hart verzadigen." "Het bloed is er alleen lang genoeg om de wanden van het hart te vergroten. Als gevolg hiervan vindt er een aanpassing plaats, waarbij de linkerventrikel groter wordt en vervolgens meer bloed kan worden gepompt bij elke hartslag, waardoor het slagvolume toeneemt. 
" Met meer bloed dat met elke slag wordt gepompt, hoeft het hart niet zo hard te werken. Het neemt toe in volume en verlaagt de hartslag in rust. HIIT heeft niet hetzelfde effect op het hart. Zoals Robertson zegt: "Oefening met hoge intensiteit laat je hart snel kloppen en het enige waar je om geeft, is om je bloed zo snel en snel mogelijk te laten stromen." Hartaanpassing met lage intensiteit in vergelijking met training met hoge intensiteit is dus heel anders. 2. Beheer en herstel van vermoeidheid Een ander voordeel van Zone 2 is dat het de aanpassingen en de algehele werkcapaciteit verbetert. 
Meer algemene werkcapaciteit = capaciteit om meer werk tegelijkertijd te produceren. Alle aanpassingen zoals capillaire dichtheid, veneuze terugkeer en slagvolume stellen u in staat meer werk te doen en vermoeidheid te compenseren.
 Lifters die op deze manier trainen, kunnen een betere prestatiekwaliteit behouden, kunnen een hogere werkdichtheid uitvoeren en kunnen veel sneller herstellen wanneer ze meer Zone 2-werk in hun training beginnen te implementeren. 3. Beter gebruik van het energiesubstraat Citaat Alex Viada: «Weerstandsoefeningen verbeteren het gebruik van het energiesubstraat, kunnen efficienter mobiliseren en meer vet en glucose verbranden, natuurlijk, verbeteren de prestaties in de loop van de tijd, door het lagere gebruik van glucose, kunt u meer In wezen onbeperkte vetreserves verbranden. "Bovendien helpen de verbeteringen niet alleen om zuurstof naar de cellen te brengen, maar verbeteren ze ook het vermogen van het lichaam om de ophoping van melkzuur uit het lactaatmetabolisme te bufferen."
 Hier is een minder uitgebreide uitleg: sterker hart = beter uithoudingsvermogen = betere doorbloeding = efficientere spieren = beter gebruik van vet en glucose als brandstof. Hoe aan de slag te gaan in zone 2 De sleutel is, niet te overschrijden in volume en intensiteit. Het is niet nodig de zaken ingewikkeld te maken. Twee tot drie keer per week 20 tot 40 minuten licht gaan is meer dan genoeg.
 Het zal de prestaties of spiergroei in de sportschool niet in gevaar brengen, zelfs niet als je voor de beendag rent. In feite zou het de beendag moeten helpen! Onthouden! een hartslag van 120 tot 140 slagen per minuut. Zone 2-werk hoeft niet alleen actief te zijn. Je kunt een fietstocht maken, een ergometer gebruiken, een elliptische machine (ik ga niet oordelen) of zelfs trappen op en af ??gaan. De sleutel is om iets te kiezen dat je graag doet en er geen wedstrijd van te maken. Ga langzaam en u zult de vruchten plukken.
Fuente: http://masquefuerza.com/cardio-vs-hiit-que-es-mejor-hacer/ .
Citation Information
joanah mitchel. "Cardio vs hiit: wat is beter om te doen?" joanah (2020)
Available at: http://works.bepress.com/joanah-mitchel/1/